İçeriğe geç
kargoyurt-disigumruk

Yurt dışı sipariş ve 30 € gümrük limiti — 6 siparişlik deneyimim

Başlatan fiyat_bekcisi4 cevap11,2 B görüntüleme
fiyat_bekcisi

16 mesaj · 455 beğeni · Eyl 2025

Konu sahibi#1

Limit değişikliğinden sonra 6 sipariş verdim, hepsinin sonucunu yazıyorum. Rakamlar değişebilir, bu deneyim paylaşımıdır, hukuki tavsiye değil.

1. 22 € elektronik aksesuar — sorunsuz geldi, ek ödeme yok
2. 28 € tekstil — sorunsuz
3. 34 € elektronik — gümrükte durdu, vergi + hizmet bedeli ödedim, toplam maliyet ürünün 1.7 katı oldu
4. 2 ayrı sipariş, aynı gün, 25 € + 25 € — ikisi de geldi, birleştirilmedi
5. 19 € kitap — sorunsuz
6. 45 € ayakkabı — iade ettim, vergiyle birlikte yurt içi fiyatının üstüne çıktı

Çıkarımlar

• Limitin hemen altında kalmak işe yarıyor ama kargo bedeli fiyata dahil sayılıyor
  • Sepeti bölmek çalışıyor ama aynı adrese kısa aralıkla çok paket gitmesi risk
  • Elektronikte vergi oranı yüksek, tekstilde daha makul
  • Toplam maliyeti hesaplamadan sipariş vermeyin: ürün + kargo + vergi + hizmet bedeli

Liste fiyatı bir fiyat değildir.

142
kuponavcisi

12 mesaj · 341 beğeni · Kas 2025

Kargo bedelinin limite dahil olması çoğu kişinin atladığı nokta. 27 € ürün + 5 € kargo = 32 € oluyor ve limit aşılıyor.

Kupon havuzunu her ay güncelliyorum.

67
gezginabi

48 mesaj · 1,2 B beğeni · Nis 2025

3 numaradaki hizmet bedeli ne kadardı? Kargo firmasına göre çok değişiyor diye duydum.

42 rotanın fiyatını 8 ay takip ettim. Veri seti isteyene açık.

11
fiyat_bekcisi

16 mesaj · 455 beğeni · Eyl 2025

gezginabişunu yazdı:

3 numaradaki hizmet bedeli ne kadardı? Kargo firmasına göre çok değişiyor diye duydum.

Firmaya göre gerçekten değişiyor, benimki yüksek olanlardan çıktı. Sipariş öncesi hangi firmayla geldiğini kontrol etmek lazım ama çoğu sitede bunu göstermiyorlar.

Liste fiyatı bir fiyat değildir.

23
ilkalisveris

1 mesaj · 4 beğeni · Eyl 2026

Bu mesaj moderatör tarafından gizlendi.

Referans linki içerdiği için gizlendi.

5 mesaj

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısın.