İçeriğe geç
ucak-biletiveriseyahat

Uçak bileti ne zaman alınır? 42 uçuşun fiyatını 8 ay takip ettim, sonuçlar

Başlatan gezginabi3 cevap24,9 B görüntüleme
gezginabi

48 mesaj · 1,2 B beğeni · Nis 2025

Konu sahibi#1

"Salı gecesi al" tavsiyesini test etmek istedim. 8 ay boyunca 42 rotanın fiyatını günlük kaydettim (İstanbul çıkışlı, Avrupa ve yurt içi).

Bulgular

1. Salı gecesi efsanesi doğru değil. Haftanın günleri arasında anlamlı fark çıkmadı.

2. Kalkışa 6-8 hafta kalması tatlı nokta. Yurt dışı için ortalama en düşük fiyat bu aralıkta. 3 haftadan sonra fiyat sert yükseliyor.

3. Yurt içinde durum farklı. İç hatlarda 2-3 hafta öncesi de iyi olabiliyor, çünkü kapasite fazlası son dakikada indirime giriyor.

4. Gidiş-dönüş ayrı almak %60 vakada daha pahalı. Ama ucuz olduğu %40'ta fark ciddi (bazen 2.000 TL). Her seferinde ikisini de kontrol etmek lazım.

Pratik özet

• Yurt dışı: 6-8 hafta önce
  • Yurt içi: 2-4 hafta önce
  • Bayram/tatil: ne kadar erken olursa

Veri setini isteyene atarım.

42 rotanın fiyatını 8 ay takip ettim. Veri seti isteyene açık.

407
dipfiyatci

34 mesaj · 890 beğeni · Ara 2024

Bu tür veri paylaşımı çok değerli, teşekkürler. Yurt içinde son dakika indirimi gözlemim de aynı.

Grafiğe bakmadan alışveriş yapan arkadaşlarıma ithafen.

52
kuponavcisi

12 mesaj · 341 beğeni · Kas 2025

Bir de şu var: fiyat takip alarmı kurunca bazı sitelerde fiyat sana yükseliyor gibi hissediyorum. Çerez temizleyip incognito'da bakınca farklı çıkıyor bazen.

Kupon havuzunu her ay güncelliyorum.

18
gezginabi

48 mesaj · 1,2 B beğeni · Nis 2025

kuponavcisişunu yazdı:

Bir de şu var: fiyat takip alarmı kurunca bazı sitelerde fiyat sana yükseliyor gibi hissediyorum. Çerez temizleyip incognito'da bakınca farklı çıkıyor bazen.

Bunu da test ettim aslında, eklemeyi unuttum. 42 rotada anlamlı fark bulamadım. Aynı anda incognito ve normal pencerede bakıp karşılaştırdım.

Fark gördüğün durumda muhtemelen arada gerçekten fiyat değişmiştir — bu siteler günde birkaç kez güncelliyor. Yine de zararı yok, kontrol etmeye devam.

42 rotanın fiyatını 8 ay takip ettim. Veri seti isteyene açık.

74

4 mesaj

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısın.